Blini au saumon d'Ecosse "Prestige" fume au bois d'aulne/Bliny ze szkockim wędzonym łososiem / Blinis with smoked Scottish salmon
Serves: 6
Preparation: 18 minutes
Cook : 6 minutes
Rest: 2 hours
Refrigerate: 12 hours
Preparation: 18 minutes
Cook : 6 minutes
Rest: 2 hours
Refrigerate: 12 hours
Porcje: 6
Przygotowanie: 18 minut
Gotowanie: 6 minut
Odpoczynek: 2 godziny
Chłodzenie: 12 godzin
Blinis:
- 200 ml milk
- 3 g yeast
- 2 egg yolks
- 2 egg whites
- 1 pinch salt
- 100 g all-purpose flour
- 45 g butter
- 300 g smoked Scottish salmon
- 120 ml extra thick double cream
- 1 lemon
- 200 ml mleka
- 3 g drożdży
- 2 żółtka
- 2 białka
- szczypta soli
- 100 g mąki pszennej
- 45 g masła
- 300 g szkockiego łososia
- 120 ml bardzo gęstej śmietany
- 1 cytryna
1•Prepare the blinis: Pour the milk into a bowl, add the yeast and cover with plastic wrap. Set aside for 2 hours at room temperature to allow the yeast to rest
2• Beat the egg yolks with the yeasted milk and incorporate the sifted flour little by little, until the mixture is smooth. Cover and allow to rest in the refrigerator for 12 hours.
3•Whisk the egg whites with the salt untill smooth, shiny and stiff peaks form. Remove the egg yolk mixture from the refrigerator; gently fold in the egg whites untill the mixture is light and airy.
4•Melt the butter in a blini pan; pour into a small bowl for use when cooking the blinis. Brush the pan with a little melted butter and place over edium heat. Put several spoonfuls of batter into the pan and cook on both sides for a few seconds. Transfer the cooked blinis to a plate using a spatula, cover and keep warm. Repeat untill all the batter has been used.
5•Cut the smoked salmon in squares the same size as the blini
6•Place the warm blinis on small plates, top with the smoked salmon, and a small spoonful of the cream. Sprinkle with a couple of drops of lemon juice
1•Przygotuj bliny: wlej mleko do miski, dodaj drożdże i przykryj folią. Odstaw na bok na 2 godziny w pokojowej temperaturze.
2•Ubij żółtka z drożdżowym mlekiem. W czasie ubijania dodawaj powoli mąkę. Ubijaj dopóki mieszanina nie będzie gładka. Przykryj i odstaw na 12 godzin do lodówki.
3•Ubijaj białka z solą dopóki nie będą gładkie, błyszczące i sztywne. Wyciągnij mieszaninę żółtek z lodówki; Mieszaj ją z białkami aż będzie puszysta.
4•Roztop masło na patelni do blinów; przelej je do miski na czas smażenia. Skrop patelnie odrobiną roztopionego masła i ustaw na średnim ogniu. Dodaj kilka łyżek masy na patelnie i smaż z dwóch stron przez kilka sekund. Przełóż usmażone bliny na talerz . Powtarzaj dopóki cała masa nie zostanie zużyta.
5• Pokrój łososia w kwadraty tej samej wielkości co bliny
6• Ułóż ciepłe bliny na małym talerzu i połóż na nich wędzonego łososia i małą łyżeczkę śmietany. Skrop cytryną.

Komentarze
Prześlij komentarz