Choux Pastry

dough for 10 eclairs, 10 gourmet delights , 25 small cream puffs or 25 salambus

ciasto na 10 eklerków, 10 gourmet delights, 25 małych ptysiów lub 25 salambos


Preparation: 20 minutes
Cooking time: 3 minutes

Przygotowanie: 20 minut

Czas gotowania: 3 minuty

120 g cake flour

100 ml whole milk
100 ml water
10 g granulated sugar
1 pinch of salt
80 g butter
4 eggs

120 g mąki tortowej

100 ml mleka
100 ml wody
10 g cukru pudru
80 g masła 
4 jajka


Sit the flour. In a saucepan, bring the milk, water ,sugar, salt and butter into a boil. Remove from heat. Incorporate the sifted flour into the hot liquid, mixing energetically with spatula until homogenous. Return the saucepan to low heat and stir vigorously for 1 minute to pull out the moisture from the batter, so that it forms a mass and pulls away from the sides of the pan.


Transfer batter to a large bowl and allow to cool. Add the eggs one at time, carefully incorporating each into the batter with a spatula.


When homogenous , pipe into the desired from cream puffs, eclairs, salambos, etc.




Przesiej mąke. W garnku doprowadź mleko, wodę , cukier, sól i masło do wrzenia. Zestaw garnek z ognia. Dodaj mąkę do garnka i energicznie wymieszaj. Postaw garnek z powrotem na małym ogniu i mieszaj energicznie przez 1 minutę aby pozbyć się wilgoci z ciasta. Ciasto uformuje się w jeden kawałek i będzie odchodziło od ścianek garnka.

Przełóż ciasto do dużej miski i pozwól mu odpocząć. Dodawaj jajka pojedynczo, ostrożnie mieszając je z ciastem. 


Kiedy masa będzie jednorodna,  wyciskaj ją w pożądane kształty( eklerki, choux puffs etc.)


Komentarze

Popularne posty