Club Ladurée

Serves: 6
Preparation: 35 minutes 
Cook: 20 minutes

Porcje: 6
Przygotowanie: 35 minut 
Gotowanie: 20 minut

500 g chicken breasts
90 ml extra virgin olive oil
6 slices bacon, halved
3 eggs
Salt and ground white pepper
20 ml lemon juice
90 lettuce 
120 g mayonnaise
300 g tomatoes
12 slices white bread 
180 g mesclun (mixed young salad greens)


500 g piersi kurczaka
90 ml oliwy extra virgin 
6 plastrów bekonu
3 jajka
Sól i zmielony biały pieprz
20 ml soku z cytryny
90 g kapusty pekińskiej
120 g majonezu
300 g pomidorów
12 kromek chleba tostowego 
180 g mesclun ( mix młodych sałat)

1Heat 15 ml of the olive oil in a frying pan, cook the chicken breasts for about 5 minutes on each side.Set the chicken breasts aside to cool, and then slice finely.


2Put the sliced bacon in non-stick pan without any additional fat.Cook for 2 minute on each side until golden.


3 Bring a saucepan of water to boil,gently lower the eggs into the boiling water and cook for 10 minutes(maximum);refresh in cold water peel and slice thinly.


4Prepare a lemon sauce:put pinch of salt and the lemon juice into a bowl; whisk untill the salt dissolves. Continue whisking and add the remaining olive gradually; set aside. Wash, drain and slice the chinese cabbage and season with mayonnaise.Finely slice the tomatoes. Toast the bread. Toss meslun with the lemon sauce.


5Assemble the sandwiches: put a slice of toast on cutting board, cover with some sliced lettuce, then the sliced egg , tomato and chicken; place a second piece of toast on top. 


1Rozgrzej 15 ml oliwy na patelni, smaż pierś z kurczaka ok. 5 minut z każdej strony. Odstaw kurczaka do ostygnięcia, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

2Smaż bekon bez dodatkowego tłuszczu  aż będzie złocisty.

3Doprowadź wodę do wrzenia, włóż jajka i gotuj maksymalnie przez 10 minut; ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki.

4Przygotuj cytrynowy sos: dodaj szczypte soli i sok z cytryny do miski; ubijaj dopóki sól się nie rozpuści. Kontynuuj ubijanie dodając stopniowo pozostałą oliwę; odstaw na bok. Umyj, wysusz i pokrój kapuste pekińską i wymieszaj z majonezem. Pokrój drobno pomidory. Opiecz tosty. Dopraw mesclun sosem cytrynowym.


5Przygotuj kanapkę: połóż kromkę chleba na tacce do krojenia, następnie połóż na niej kapuste pekińską, jajko, pomidora, kurczaka i przykryj drugą kromką chleba.

Komentarze

Popularne posty