SHRIMPS WITH CHILLI ,CHERRY TOMATOES AND FILO PASTRY/KREWETKI Z CHILLI ,POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I CIASTEM FILO

Serves: 2
Preparation: 30 minutes


Porcje: 2

Przygotowanie: 30 minut

Shrimps:



  • 300 g shrimps
  • 125 ml  dry white wine
  • parsley or basil
  • 6-7 cloves of garlic
  • 1 onion
  • 10 cherry tomatoes
  • chilli 
  • 100 ml olive oil
Garniture:


  • Parmesan
  • Filo pastry

Krewetki:



  • 300 g krewetek
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • pietruszka lub bazylia
  • 6-7 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • chilli
  • 100 ml oliwy
Dodatki:


  • parmezan
  • ciasto filo

Prepare the shrimps: Wash the shrimpsWash and cut tomatoes•Peel and chop the garlicPell and chop the onionWash chilli , remove the seeds and cut into semicircleChop the parsley or basil•Heat  olive oil on the frying pan and add onion, garlic and chilliWhen the smell is intensive add the shrimps and tomatoesFry the shrimps untill they will be pink but no longer than 5 minutes•Add wine•Almost all wine should evaporateBake 2 pieces of filo pastry•Serve shrimps with filo pastry and parmesan.


Przygotuj krewetki: Umyj krewetki• Umyj i pokrój pomidorki•Obierz i posiekaj czosnek• Obierz i pokrój cebulę• Umyj chilli, usuń ziarna i pokrój w półobrączki• Posiekaj pietruszkę lub bazylie• Rozgrzej oliwe na patelni i dodaj cebulę , czosnek i chilli• Kiedy zapach będzie intensywny dodaj krewetki i pomidorki• Smaż krewetki dopóki nie będą różowe , ale nie dłużej niż 5 minut• Dodaj wino• Wino powinno odparować prawie w całości• Upiecz 2 kawałki ciasta filo• Podawaj krewetki z ciastem filo i parmezanem.

Komentarze

Popularne posty