SHRIMPS WITH CHILLI ,CHERRY TOMATOES AND FILO PASTRY/KREWETKI Z CHILLI ,POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I CIASTEM FILO
Serves: 2
Preparation: 30 minutes
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 minut
Shrimps:
Krewetki:
Prepare the shrimps: Wash the shrimps•Wash and cut tomatoes•Peel and chop the garlic•Pell and chop the onion•Wash chilli , remove the seeds and cut into semicircle•Chop the parsley or basil•Heat olive oil on the frying pan and add onion, garlic and chilli•When the smell is intensive add the shrimps and tomatoes•Fry the shrimps untill they will be pink but no longer than 5 minutes•Add wine•Almost all wine should evaporate•Bake 2 pieces of filo pastry•Serve shrimps with filo pastry and parmesan.
Przygotuj krewetki: Umyj krewetki• Umyj i pokrój pomidorki•Obierz i posiekaj czosnek• Obierz i pokrój cebulę• Umyj chilli, usuń ziarna i pokrój w półobrączki• Posiekaj pietruszkę lub bazylie• Rozgrzej oliwe na patelni i dodaj cebulę , czosnek i chilli• Kiedy zapach będzie intensywny dodaj krewetki i pomidorki• Smaż krewetki dopóki nie będą różowe , ale nie dłużej niż 5 minut• Dodaj wino• Wino powinno odparować prawie w całości• Upiecz 2 kawałki ciasta filo• Podawaj krewetki z ciastem filo i parmezanem.
Preparation: 30 minutes
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 minut
Shrimps:
- 300 g shrimps
- 125 ml dry white wine
- parsley or basil
- 6-7 cloves of garlic
- 1 onion
- 10 cherry tomatoes
- chilli
- 100 ml olive oil
- Parmesan
- Filo pastry
Krewetki:
- 300 g krewetek
- 125 ml białego wytrawnego wina
- pietruszka lub bazylia
- 6-7 ząbków czosnku
- 1 cebula
- 10 pomidorków koktajlowych
- chilli
- 100 ml oliwy
- parmezan
- ciasto filo
Prepare the shrimps: Wash the shrimps•Wash and cut tomatoes•Peel and chop the garlic•Pell and chop the onion•Wash chilli , remove the seeds and cut into semicircle•Chop the parsley or basil•Heat olive oil on the frying pan and add onion, garlic and chilli•When the smell is intensive add the shrimps and tomatoes•Fry the shrimps untill they will be pink but no longer than 5 minutes•Add wine•Almost all wine should evaporate•Bake 2 pieces of filo pastry•Serve shrimps with filo pastry and parmesan.
Przygotuj krewetki: Umyj krewetki• Umyj i pokrój pomidorki•Obierz i posiekaj czosnek• Obierz i pokrój cebulę• Umyj chilli, usuń ziarna i pokrój w półobrączki• Posiekaj pietruszkę lub bazylie• Rozgrzej oliwe na patelni i dodaj cebulę , czosnek i chilli• Kiedy zapach będzie intensywny dodaj krewetki i pomidorki• Smaż krewetki dopóki nie będą różowe , ale nie dłużej niż 5 minut• Dodaj wino• Wino powinno odparować prawie w całości• Upiecz 2 kawałki ciasta filo• Podawaj krewetki z ciastem filo i parmezanem.


Komentarze
Prześlij komentarz