Orkiszowe pancakes z masłem orzechowym, borówkami i musem malinowym
•1 i 1/4 szklanki ekologicznej mąki orkiszowej
•1 jajko zerówka
•1 i 1/4 szklanki maślanki
•1 łyżeczka stewii
•1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżeczka sody
•1/4 szklanki oliwy
•szczypta soli
•pół koszyczka malin
•ekologiczny miód jagodowy
•pół łyżeczki agar-agar
•parę listków mięty
•koszyczek borówek
•niesłodzone masło orzechowe
•10 ekologicznych migdałów
Ciasto: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany• Rozgrzej patelnię i smaż pancakes z obu stron aż odpowiednio wyrosną
Mus malinowy: gotuj maliny z miodem aż do uzyskania konsystencji dżemu • Przecedź przez sitko, aby pozbyć się pestek • Powstały sok doprowadź do wrzenia, następnie dodaj agar-agar i dokładnie wymieszaj • Odstaw w chłodne miejsce i czekaj dopóki nie zgęstnieje
Mąka migdałowa: zmiksuj migdały w blenderze
Pancakes posmaruj masłem orzechowym przełóż borówkami i posyp mąką migdałową • podawaj z malinowym musem



Komentarze
Prześlij komentarz