Chrupiącą bułka z mozzarellą, serem gruyer, rukolą i pomidorem


Ostatnio zastanawiałem sie co można zjeść smacznego i pożywnego w szkole, kiedy jest się tam do późnych popołudniowych godzin i brak czasu, aby z niej wyjść i pójść na dobry obiad. Jak wiadomo oferty bufetów szkolnych są różne, jednak najcześciej brak w nich kanapek czy innych rzeczy złożonych z naturalnych składników. Jak każdy wie liczą sie przede wszystkim koszty. Stąd pomysł szybkich, ale zdrowych i pysznych drugich śniadań, które zamierzam publikować jak najczęściej. Dziś pierwsza propozycja! Smacznego!

2 średnie plasterki mozzarelli
2 plasterki sera gryuere
łyżeczka musztardy
plasterek pomidora 
garść rukoli
bułka przekrojona na pół

Podpiecz bułkę w piekarniku bądź na elektrycznym grillu, aby była lekko chrupiącą. Górną czesc bułki posmaruj musztardą. Na dolnej części ułóż mozzarelle, ser gruyere, a następnie rukolę oraz pomidora i przykryj górną częścią bułki posmarowaną musztradą.

Komentarze

  1. Szkoła już za mną, ale do pracy takią bułeczkę na śniadanie z chęcią bym ze sobą zabrała:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty