Pikantne krewetki ze słodką bazylią



Porcja: 1
Przygotowanie: 10 min

Składniki:
10 krewetek 31-40
ząbek czosnku
1/4 małej cebuli
30 ml oliwy
10 ml tabasco
3 duże liście słodkiej bazylii
Parmezan ( ja użyłem świetnego zamiennika z Polski jakim jest twardy ser koryciński o jeszcze lepszym, bardziej wyrazistym smaku)

Rozmroź krewetki.Obierz cebule i pokrój ją bardzo drobno. Czosnek zmiażdż nożem i posiekaj. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj czosnek oraz cebulę i smaż przez ok 3-4 min. Na średnim ogniu. Cebula ma zmięknąć, a czosnek nie może się przypalić. Posiekaj drobno bazylię. Dodaj krewetki, bazylię oraz tabasco i smaż przez 2-3 min. Podawaj ze świeżo startym parmezanem.

Komentarze

Popularne posty