Omlet z wędzonym łososiem i serkiem







Porcja: 1

Czas: 10 min.

Składniki

1 łyżka cebuli, drobno pokrojona

3 małe pieczarki, drobno pokrojone

2 łyżki łososia wędzonego, pokrojonego w paski

łyżeczka tymianku, rozdrobnionego w moździerzu

2 jajka

oliwa

łyżka rukoli

łyżka serka śmietankowego



Rozgrzej patelnie i wlej 2 łyżki oliwy. Następnie dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż cebula i pieczarki zmiękną. Następnie dodaj łososia i tymianek. W misce roztrzep jajka i dopraw solą i pieprzem. Smaż do momentu, aż od dołu będzie złocisty a góra bardzo wilgotna, nawet lekko płynna. Zawiń omleta, a na wierzchu ułóż rukolę i plaster łososia. Podawaj z serkiem śmietankowym.



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty