Omlet z wędzonym łososiem i serkiem
Porcja: 1
Czas: 10 min.
Składniki
1 łyżka cebuli, drobno pokrojona
3 małe pieczarki, drobno pokrojone
2 łyżki łososia wędzonego, pokrojonego w paski
łyżeczka tymianku, rozdrobnionego w moździerzu
2 jajka
oliwa
łyżka rukoli
łyżka serka śmietankowego
Rozgrzej patelnie i wlej 2 łyżki oliwy. Następnie dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż cebula i pieczarki zmiękną. Następnie dodaj łososia i tymianek. W misce roztrzep jajka i dopraw solą i pieprzem. Smaż do momentu, aż od dołu będzie złocisty a góra bardzo wilgotna, nawet lekko płynna. Zawiń omleta, a na wierzchu ułóż rukolę i plaster łososia. Podawaj z serkiem śmietankowym.
Wyglada pysznie:-)
OdpowiedzUsuń