tartinka z kozim serem i gruszką
Porcje 2
Składaniki
1/3 dużej bagietki
50 g sera koziego, pokrojonego w plasterki, bądź posiekanego
1 gruszka, pokrojona w plasterki
łyżeczka tymianku
oliwa z oliwek
masło
łyżka orzechów włoskich (ocpjonalnie)
Przygotowanie
Rozgrzej patelnie na średnim ogniu . Bagietke przekrój wzdłuż i posmaruj masłem z każdej strony. Smaż na patelni z każdej strony, aż będzie lekko chrupka. Rozgrzej piekarnik do 150'C. Zdejmij bagietkę z patelni i na przemian układaj ser kozi i gruszkę. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp tymiankiem. Przygotowane bagietki włóż do piekarnika na 3-4 minuty, pilnując, aby się nie spaliły. Podawaj gorące, prosto z piekarnika!

Komentarze
Prześlij komentarz