wrap z krewetkami



1 wrap

3 łyżki kapusty pekińskiej, posiekanej

1 łyżka pomidorów, pokrojonych w kostkę

1 łyżka cebuli, pokrojona w paseczki

1 łyżka kukurydzy

1/2 łyżeczki kolendry, zmielonej

1 łyżka pietruszki, grubo pokrojona

8 krewetek 31-40

1 łyżeczka wędzonej papryki

1/3 łyżeczki papryki chilli

sól i pieprz

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka majonezu

oliwa




Rozgrzej wodę w małym garnku. Krewetki umyj i wyczyść dokładnie. Gdy woda będzie wrzała wrzuć krewetki i gotuj 3-4 minuty. W międzyczasie w misce wymieszaj sałatę z cebulą, pomidorami, kukurydzą i pietruszką. W małej misce wlej łyżkę oliwy oraz dodaj majonez i wymieszaj razem z solą, pieprzem i kolendrą. Gdy krewetki się ugotują odcedź je i wymieszaj z wędzona papryka oraz chilli.  Sałatkę ułóż na toritilli, a następnie krewetki. Zawiń tortille, a następnie przekrój na pół.



Komentarze

Popularne posty