wrap z krewetkami
1 wrap
3 łyżki kapusty pekińskiej, posiekanej
1 łyżka pomidorów, pokrojonych w kostkę
1 łyżka cebuli, pokrojona w paseczki
1 łyżka kukurydzy
1/2 łyżeczki kolendry, zmielonej
1 łyżka pietruszki, grubo pokrojona
8 krewetek 31-40
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/3 łyżeczki papryki chilli
sól i pieprz
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka majonezu
oliwa
Rozgrzej wodę w małym garnku. Krewetki umyj i wyczyść dokładnie. Gdy woda będzie wrzała wrzuć krewetki i gotuj 3-4 minuty. W międzyczasie w misce wymieszaj sałatę z cebulą, pomidorami, kukurydzą i pietruszką. W małej misce wlej łyżkę oliwy oraz dodaj majonez i wymieszaj razem z solą, pieprzem i kolendrą. Gdy krewetki się ugotują odcedź je i wymieszaj z wędzona papryka oraz chilli. Sałatkę ułóż na toritilli, a następnie krewetki. Zawiń tortille, a następnie przekrój na pół.
Komentarze
Prześlij komentarz