Sos tatarski
Sos tatarski to prawdziwy klasyk. Idealny do fish and chips, samych frytek czy także mięs. Nada się prawie do wszystkiego. Istnieją dwie możliwe opcje. Pierwsza to z majonezem, a druga to z jogurtem grecki. Każda ma swoje plusy i minusy. Z majonezem będzie napewno smaczniejsze, jednak z drugiej strony bardziej tłuste. Z jogurtem greckim będzie nieco biedniejsze w smaku, ale także dużo lżejsze. Wybór należy do was!
2/3 szklanki ogórków konserwowych
1/2 szklanki majonezu
3 łyżki majonezu lub greckiego jogurtu
pieprz
Ogórki i cebulę bardzo drobno pokrój. Dokładnie wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem. Zamknij w słoiku i wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
2/3 szklanki ogórków konserwowych
1/2 szklanki majonezu
3 łyżki majonezu lub greckiego jogurtu
pieprz
Ogórki i cebulę bardzo drobno pokrój. Dokładnie wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem. Zamknij w słoiku i wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Komentarze
Prześlij komentarz