wtorek, 22 listopada 2016

Naleśniki z karmelizowanym jabłkiem i śmietaną


Porcje: 4

Czas przygotowania:15 minut
4 naleśniki z przepisu http://classy-chef.blogspot.com/2016/11/crepes-suzette.html

2 jabłka, pokrojone w kostkę

2 łyżki cukru

łyżeczka cynamonu

łyżeczka masła


Usmaż naleśniki zgodnie z przepisem. Rozgrzej patelnię i dodaj cukier oraz łyżeczkę masła.Smaż na średnim ogniu, cały czas mieszając.  Gdy cukier się skarmelizuje dodaj jabłka oraz cynamon i smaż, aż zmiękną i odparuje sok.  Przełóż naleśniki jabłkami i złóż na pół, a następnie jeszcze na pół. Smaż po minucie z każdej strony. Podawaj ze śmietaną. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz