Pasta z makreli



Danie bardzo proste, idealne do zaczęcia długiego i namiętnego romansu z rybami. Makrela bedąca lekko tłustą rybą , ktora jest niesamowicie delikatna w smaku stanowi idealny rybny początek. W połączeniu z chlebem prosto z pieca , masłem i kiełkami jest zniewalająca. Nie należy tracić ochoty na próbowania ryb, ponieważ są genialne! Nie jest łatwo je dobrze przyrządzić ,a tym bardziej kupić, ale w końcu na błędach człowiek się uczy. Najważniejsze jest ,aby znależć dobre zaufane miejsce ,w  którym bedziemy mogli zdobyć swieżutką rybę. Wtedy już nic nam nie przeszkodzi w rozkoszowaniu sie nimi. Smacznego!

50 g cebuli
1 ogórek kiszony 
300 g wędzonej makreli
1 łyżka majonezu 
2 łyżeczki musztardy
pieprz
sól

Pokrój bardzo drobno ogórka i cebulę. Dodaj makrelę ,majonez , musztardę , sól i pieprz ,a następnie zmiksuj.

Przepis dla thermomixa:
Do naczynia włóż ogórka i cebulę. Rozdrobnij- czas 10 s, obr. poz. 7

Dodaj makrelę ,majonez , musztardę , sól i pieprz , a następnie zmiksuj- czas 30 s, obr. poz. 4-5

Komentarze

Popularne posty