Grzybowy sos beszamelowy
Idealny do krótkich makaronów, jagnięciny lub jajek w koszulce
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Gotowanie: 5-10 min
Składniki:
25 g masła
150 g grzybów, pokrojonych w cienkie plasterki
1 porcja sosu beszamelowego http://classy-chef.blogspot.com/2014/11/sos-beszamelowy.html
3 łyżki śmietany do sosów (najlepiej 30%, ale 12% i 18% wystarczą)
sól i pieprz
Roztop masło na patelni. Dodaj grzyby, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, aż pozbędą się całej wody. Zdejmij przykrywkę i odparuj cały płyn. Dopraw solą. Podgrzej sos beszamelowy i dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, a następnie delikatnie i stopniowo dodaj śmietanę.
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Gotowanie: 5-10 min
Składniki:
25 g masła
150 g grzybów, pokrojonych w cienkie plasterki
1 porcja sosu beszamelowego http://classy-chef.blogspot.com/2014/11/sos-beszamelowy.html
3 łyżki śmietany do sosów (najlepiej 30%, ale 12% i 18% wystarczą)
sól i pieprz
Roztop masło na patelni. Dodaj grzyby, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, aż pozbędą się całej wody. Zdejmij przykrywkę i odparuj cały płyn. Dopraw solą. Podgrzej sos beszamelowy i dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, a następnie delikatnie i stopniowo dodaj śmietanę.
Komentarze
Prześlij komentarz