Grzybowy sos beszamelowy

Idealny do krótkich makaronów, jagnięciny lub jajek w koszulce


Porcje: 4

Przygotowanie: 45 min

Gotowanie: 5-10 min

Składniki:

25 g masła

150 g grzybów, pokrojonych w cienkie plasterki

1 porcja sosu beszamelowego http://classy-chef.blogspot.com/2014/11/sos-beszamelowy.html

3 łyżki śmietany do sosów (najlepiej 30%, ale 12% i 18% wystarczą)

sól i pieprz



Roztop masło na patelni. Dodaj grzyby, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, aż pozbędą się całej wody. Zdejmij przykrywkę i odparuj cały płyn. Dopraw solą. Podgrzej sos beszamelowy i dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, a następnie delikatnie i stopniowo dodaj śmietanę. 

Komentarze

Popularne posty