Oriecchiette z brokułami


Porcje : 4 
Przygotowanie : 45 min

800 g brokuła
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 chilli
300 g orchiette
Sól
Starty parmezan lub pecorino


Gotuj brokuły w posolonej wrzącej wodzie przez 5 minut, a następnie odcedź.Podgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj czosnek oraz chilli i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj brokuły i smaż na małym ogniu, mieszając ,przez 5 minut. W tym samym czasie ugotuj orchiette al dente. Następnie odcedź i wymieszaj z brokułami . Podawaj z parmezanem lub pecorino


Komentarze

  1. Hej ho!:)
    Jak bardzo chili podnosi pikantność? Można ją czymś zastąpić albo w ogóle zrezygnować?
    Potrzebuję do tego dodatek mięsny - co proponujesz?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty