Sałatka z łososiem, pestkami dyni, ogórkiem i jajkiem
Porcje: 1
Czas przygotowania: 10 min
Garść sałaty
1/4 dużego ogórka
mała cebula
50 g łososia wędzonego
2 łyżki pestek dyni
2 jajka
Sól i świeżo mielony pieprz
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki soku z cytryny
Ugotuj jajko na twardo (ok 7 min). Sałatę lekko posiekaj. Cebule i ogórka pokrój w drobną kostkę. Łososia pokrój na cienkie paski. Obierz ugotowane jajka i przekrój je na cztery części. Sałatę ułóż na talerzu. Na niej połóż ogórka,cebule,łososia oraz jajko. Posyp pestkami z dyni i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz