Croque Madame
250 g startego sera gruyere
sólo i świeżo zmielony pieprz
12 kromek chleba
6 łyżek musztardy
12 plastrów szynki
2 łyżki oleju
6 jajek
sólo i świeżo zmielony pieprz
12 kromek chleba
6 łyżek musztardy
12 plastrów szynki
2 łyżki oleju
6 jajek
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Każdą kromkę chleba posmaruj z zewnętrznej strony masłem. Każdą dolną kromkę posmaruj 1 łyżką musztardy. Następnie ułóż 2 plasterki szynki i ser gruyere. Przykryj kromką chleba i włóż do piekarnika. Piecz, aż ser się roztopi ok. 3-4 minuty. Następnie każdą kanapkę polej sosem beszamelowym i piecz przez kolejne 5 minut
W międzyczasie rozgrzej patelnie. Dodał łyżkę oliwy i łyżkę masła. Usmaż jajka szadzone. Wyjmij kanapki z piekarnika i na wierzchu każdej połóż jajko.
Komentarze
Prześlij komentarz