Ciabatta z pieczonym karczkiem, chrzanowym majonezem,jajkiem i rukolą


Ostatnio zastanawiałem sie co można zjeść smacznego i pożywnego w szkole, kiedy jest się tam do późnych popołudniowych godzin i brak czasu, aby z niej wyjść i pójść na dobry obiad. Jak wiadomo oferty bufetów szkolnych są różne, jednak najcześciej brak w nich kanapek czy innych rzeczy złożonych z naturalnych składników. Jak każdy wie liczą sie przede wszystkim koszty. Stąd pomysł na lunchowe inspiracje. Dzisiaj przedstawiam moją drugą propozycję zdrowej kanapki. 

2 grube plastry karczku pokrojone w paseczki http://classy-chef.blogspot.com/2014/09/pieczony-karczek.html
duża garść rukoli
jajko
1 łyżeczka chrzanu
Pół ciabatty

Przekrój ciabattę na pół, następnie podpiecz ją w piekarniku bądź na elektrycznym grillu, aby była lekko chrupiącą. Ugotuj jajko na twardo. Wymieszaj majonez z chrzanem, dopraw solą i pieprzem.  Posmaruj obie części ciabatty sosem. Na dolnej części ułóż rukolę, następnie drobno pokrojny karczek i jajko.

Komentarze

Popularne posty