Chiński rosół
900 ml bulionu mięsnego
1 pierś z kurczaka ok. 200 g
1 łyżeczka świeżego imbiru, drobno pokrojonego
1 ząbek czosnku, drobno pokrojonu
50 g makaronu sojowego
2 szalotki
2 łyżeczki sosu sojowego
1/2 łyżeczka chilli
Wlej bulion do garnka i dodaj kurczaka, imbir i czosnek. Doprowadź do wrzenia, następnie zredukuj ogień i częściowo przykryj. Gotuj przez 20 minut, aż kurczak będzie gotowy. Wyjmij kurczaka i pokrój go na mniejsze paski.
Włóż kurczaka z powrotem do bulionu razem z makaronem,chilli, cebulą i sosem sojowym. Gotuj przez 3-4 minut, lub do momentu, aż makaron będzie ugotowany.
1 pierś z kurczaka ok. 200 g
1 łyżeczka świeżego imbiru, drobno pokrojonego
1 ząbek czosnku, drobno pokrojonu
50 g makaronu sojowego
2 szalotki
2 łyżeczki sosu sojowego
1/2 łyżeczka chilli
Wlej bulion do garnka i dodaj kurczaka, imbir i czosnek. Doprowadź do wrzenia, następnie zredukuj ogień i częściowo przykryj. Gotuj przez 20 minut, aż kurczak będzie gotowy. Wyjmij kurczaka i pokrój go na mniejsze paski.
Włóż kurczaka z powrotem do bulionu razem z makaronem,chilli, cebulą i sosem sojowym. Gotuj przez 3-4 minut, lub do momentu, aż makaron będzie ugotowany.
Komentarze
Prześlij komentarz